Tomašević: Bolnica je sve napravila prema protokolu u slučaju enterovirusa

Foto: Robert Anić/Pixsell

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je na polaganju kamena temeljca za izgradnju novog objekta Doma zdravlja Zagreb-Centar, područne ambulante Gračani, odgovarao na pitanja novinara oko stanja u bolnici Sveti Duh.

Novinari su ga tražili komentar na članak iz Jutarnjeg lista u kojemu se tvrdi da je pacijentica koja se ugušila pecivom bila psihički bolesna te da nije smjela biti ostavljena sama.

"Mislim da ta teza ne stoji, ali nije ni vrijeme ni mjesto za takva pitanja, ne mogu komentirati internu istragu koja je i dalje u tijeku, isto tako stvari koje cure i teze koje se plasiraju nemaju smisla pa možda bolje da to komentiraju zdravstveni radnici", rekao je Tomašević.

"Bolnica je sve napravila prema protokolu"

Drugo pitanje bilo je zašto bolnica Sveti Duh nije prijavila te slučajeve Ministarstvu.

"To je teza koja isto ne stoji, a danas je plasirana. Bolnica je napravila sve po protokolu, sve što se radi u takvim situacijama. U ponedjeljak, čim je potvrđeno da dvije bebe imaju enterovirus, obavijestili su HZJZ i počeli s epidemiološkim mjerama. Time je pravilnik ispunjen, gdje piše da je trebalo obavijestiti Ministarstvo?" rekao je Tomašević te ponovo kao jučer istaknuo da vjerojatno svako ljeto u jednom rodilištu dođe do enterovirusa.

Pročitajte više