Tomašević: Najveći problem Zagreba su financije, tražimo dugoročno rješenje

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je na današnjoj presici da su najveći problem Zagreba financije, a uoči rebalansa gradskog proračuna koji se očekuje u rujnu, istaknuo je da se traži dugoročno rješenje za financijsku konsolidaciju grada i tvrtki u njegovom vlasništvu. 

"I dalje razgovaramo s bankama i Ministarstvom financija. Rebalans gradskog proračuna je planiran u rujnu, kredit od 400 milijuna kuna je privremeno rješenje. Moramo doći do dugoročnog rješenja koje će dovesti Zagreb i gradska poduzeća u financijsku konsolidaciju", rekao je Tomašević na konferenciji za medije.

Najavio je da će se o planu ušteda i podizanju prihoda grada konkretnije govoriti sljedeći tjedan.

"Nije stopiran odvoz glomaznog otpada"

Odgovarajući na pitanja novinara, Tomašević je demantirao navode da je u gradu stopiran odvoz glomaznog otpada. 

"Glomazni otpad, koliko ja znam, se redovito odvozi. On se obrađuje u suradnji s privatnim poduzećima koja imaju ugovore, a u tijeku je javna nabava za novi ugovor za zbrinjavanje glomaznog otpada", kazao je. 

Osvrnuo se i na natječaj za zbrinjavanje biootpada vrijedan 36.5 milijuna kuna koji je Zagrebački holding raspisao prošlog petka. Istaknuo je da se na natječaj mogu javiti svi subjekti, a da procijenjena vrijednost natječaja ne znači da će to zapravo biti prava cijena. 

"Ja se nadam da će to biti manja", kazao je Tomašević. Na upit je li moguće da na natječaju opet bude izabrana tvrtka u vlasništvu Petra Pripuza, kazao je da se ništa ne može prejudicirati jer je natječaj u tijeku.

Pročitajte više