Tomašević: Kreće izgradnja nove škole na Knežiji, staru ćemo srušiti

Foto: Google Street View

Nakon puna dva desetljeća kreće izgradnja nove Osnovne škole Horvati, priopćio je danas Grad Zagreb koji je pokrenuo postupak javne nabave za izvođača radova izgradnje i opremanja te nove škole na Knežiji vrijedne 15 milijuna eura, s rokom završetka radova od 15 mjeseci.

Nakon što bude izgrađena nova škola, stara će biti srušena jer se nalazi na koridoru planirane buduće gradske avenije, kažu u Gradskoj upravi.

"Postojeća zgrada škole stara je 127 godina i dotrajala je u svakom smislu. Nova škola najavljuje se već desetljećima, a još 2006. godine bio je raspisan arhitektonsko-urbanistički natječaj za njenu izgradnju. Međutim, tek smo u mom mandatu riješili imovinsko-pravne odnose, osigurali sredstva iz proračuna i sve ostale preduvjete za realizaciju ove škole", istaknuo je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

"17 učionica, dvije dvorane kuhinja, vježbališta..."

Napominje kako je to još jedan od takozvanih "Projekata 20" koji su se desetljećima obećavali u prazno, a oni će ga realizirati.

Nova osnovna škola Horvati nalazit će se nedaleko od dosadašnje škole, a sastojat će se od 17 učionica za 400 učenika, dvije sportske dvorane - jedne veće, dvodijelne, i jedne manje, zatim kuhinje i blagovaonice, knjižnice s čitaonicom, kabineta i drugih pratećih prostora, vježbališta te velikog školskog dvorišta.

Procijenjeni iznos investicije je 15 milijuna eura s PDV-om, s rokom završetka radova od 15 mjeseci. 

"Udvostručili smo financiranje škola"

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec kaže da su udvostručili redovito financiranje škola i vrtića, kao i osigurali velika dodatna sredstva za investicije u postojeće škole i vrtiće.

"Cilj nam je unaprijediti kvalitetu odgoja i obrazovanja svuda u Zagrebu, i želimo da se u svakoj gradskoj četvrti, u svakoj školi i vrtiću, vidi koliko nam je važno ulagati u djecu i mlade", poručila je Dolenec. 

Pročitajte više