Tomašević nakon uhićenja Stavljenić Rukavine imenovao nove šefove Srebrnjaka

Foto: Pixsell/Robert Anic

GRADONAČELNIK Tomislav Tomašević imenovao je danas novu predsjednicu Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Nova šefica Upravnog vijeća bit će prof. dr. sc. Sanja Kolaček, a za članove Vijeća imenovao je mr. sc. Ivanu Novoselec, izv. prof. dr. sc. Marka Turudića i izv. prof. dr. sc. Tomislava Lauca, priopćili su iz Grada.

Podsjetimo, šefica Upravnog vijeća Srebrnjaka donedavno je bila Ana Stavljenić Rukavina, koja je uhićena u sklopu velike antikorupcijske akcije USKOK-a i policije. Tomislav Tomašević je ujedno smijenio i sve članove Upravnog vijeća koje je postavio pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić - Slavka Antolića, Jozu Miličevića i Andreu Šuletić.

"Bolnici treba podrška grada u uspostavljanju transparentnih praksi"

Gradonačelnik je istaknuo kako je potrebno da Grad Zagreb preuzme inicijativu u osiguravanju dugoročne održivosti bolnice. “Dječjoj bolnici Srebrnjak nakon nedavnih događaja treba izraženija podrška grada u uspostavljanju transparentnih praksi upravljanja, kako bi mogli unaprijediti zdravstvenu skrb djece u Zagrebu i šire. Zbog toga smo imenovali vodeće znanstvenike i stručnjake iz medicinske znanosti i upravljanja u zdravstvu, ali i upravnog prava, javne nabave i europskih fondova, kako bismo dali i potrebnu podršku da se u suradnji s dionicima u zdravstvenom i znanstvenom sektoru realizira projekt Dječjeg centra za translacijsku medicinu”, rekao je Tomašević.

U nastavku su kratki životopisi nove predsjednice i članova Upravnog vijeća.

Tko je Sanja Kolaček?

Prof. dr. sc. Sanja Kolaček, dr. med., predstojnica Klinike za pedijatriju u Klinici za dječje bolesti Zagreb, voditeljica Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za dječju gastroenterologiju i poremećaje prehrane, predsjednica Europskog društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu, vodila je i sudjelovala u nizu domaćih i međunarodnih istraživačkih projekata iz dječje gastroenterologije i poremećaja prehrane. Kao znanstvenica ima i preko 300 objavljenih znanstvenih članaka te je citirana 7328 puta. 

Tko je Ivana Novoselec?

Ivana Novoselec, mr. sc., izvršna direktorica Akademije za politički razvoj, ima preko petnaest godina iskustva u pripremi operativnih programa, strateškom i projektnom planiranju te razvoju institucionalnih kapaciteta, osobito u području upravljanja EU fondovima. Bila je savjetnica za razvoj kapaciteta u upravljanju EU fondovima državnim upravama u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Tijekom radnog vijeka pripremala je i evaluirala niz projekata financiranih EU fondovima (Phare, IPA, CBC programmes, FP7, ERDF) u područjima istraživanja i razvoja, visokog obrazovanja, zaštite okoliša i prirode, lokalnog razvoja i razvoja civilnog društva. Magistrirala je Europske studije na Sveučilištu u Cambridgeu.

Tko je Marko Turudić?

Marko Turudić, izv. prof. dr. sc., izvanredni je profesor na Katedri za upravno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U okviru područja upravnog prava njegov znanstveni interes i radovi u prvom su redu vezani uz problematiku reguliranja mrežnih industrija i javne nabave. Nastavu održava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Studijskom centru javne uprave i javnih financija i Studijskom centru socijalnog rada. Autor je nekoliko knjiga i nekoliko desetaka znanstvenih i stručnih radova. Redoviti je član Akademije pravnih znanosti Hrvatske.

Tko je Tomislav Lauc?

Izvanredni profesor Tomislav Lauc, dr. med., predaje na Studiju antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, a gostujući je profesor na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu. Iskusan je menadžer u zdravstvu i ravnatelj Stomatološke poliklinike Apolonije. Predsjednik je Hrvatskog društva ortodonata HLZ-a, član NO-a HLZ-a i član Središnjeg odbora European Academy of Dento-Maxillo-Facial-Radiology. Gostujući je član najrenomiranijeg ortodontskog društva Angle Society of Europe, kao i Američkog društva ortodonata (American Association of Orthodontists).

Pročitajte više