Tomašević: Nismo skrivali da je novi pročelnik iz SOA-e, on je bio najbolji kandidat

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ na pitanje novinara na press konferenciji oko novog šefa Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost koji je bivši zaposlenik Sigurnosno-obavještajne službe (SOA), odgovorio je kako to ne vidi nikakvim problemom te da je Andro Pavuna bio najbolji kandidat na natječaju.

Naime, Pavuna je zaposlenik SOA-e od početka 2011. godine, a jučer, 3. listopada, prešao je u gradski ured koji je naslijedio od bivšeg pročelnika Pavla Kalinića. 

"Koje su potrebne kompetencije za, kako to vole reći vaši protivnici, radno mjesto na kojem će, između ostaloga, odlučivati kada će se kositi trava?" pitala je novinarka.

"To je netočno. Meni je fascinantno kako su nas prozivali da smo ukinuli Ured za upravljanje hitnim situacijama ranije. Nismo ga ukinuli, nego smo ga spojili s Uredom za mjesnu samoupravu, znači zove se Ured za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost.

 

Bio je najbolji kandidat

Nije trebao nitko iz SOA-e, nego je on bio najbolji kandidat na natječaju i izabrali smo ga s obzirom na njegovo iskustvo koje se sad karikira.

On je čak bio aktivan u kvartovskim inicijativama na razini mjesne uprave Trešnjevka Pongračevo i tako dalje.

Itekako ima nekog iskustva vezanog za mjesnu samoupravu, a njegovo profesionalno iskustvo je vezano uz sigurnosni sustav.

Ja ne vidim da je to problem i da je relevantno da je došao iz SOA-e. Nismo to skrivali, rekli smo da je radio u sigurnosnom sustavu Republike Hrvatske.

Dobar dio posla će ići na sigurnost, to je itekako bitno za grad Zagreb. Imajte na umu što smo sve prošli: potres, pandemiju, sada i rat u Europi, energetska kriza. Stalno imamo problema sa sušama, poplavama. Ključno nam je da taj ured super funkcionira kad je riječ o hitnim situacijama i urbanoj sigurnosti", obrazložio je Tomašević izbor Pavune.

Pročitajte više