Tomašević u bolnici posjetio radnika Čistoće kojeg je pregazio pijani vozač

Ilustracija: Goran Stanzl/Pixsell

ALKOHOLIZIRANI 47-godišnji vozač jureći prošle noći zagrebačkom Ilicom, oko 1:25, osobnim vozilom Opel naletio je na stražnji dio teretnog vozila komunalnog poduzeća Čistoća i teško ozlijedio 58-godišnjeg zaposlenika koji je bio na stražnjoj stepenici vozila. Radnika Čistoće, koji je ostao prikliješten uz kamion, rezanjem lima vatrogasci su oslobodili te je prevezen u bolnicu.

Policijska uprava zagrebačka priopćila je da je oko 1:25 sati 47-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.58 promila upravljao Opelom zagrebačkih registracija sjevernom kolničkom trakom Ilice u smjeru zapada.

Dolaskom do kućnog broja 334, nije prilagodio brzinu kretanja te je prednjim dijelom Opela naletio na stražnji dio teretnog vozila komunalnog poduzeća Čistoća, marke Iveco zagrebačkih registracija, i na 58-godišnjeg zaposlenika komunalnog poduzeća koji je bio na stražnjoj stepenici teretnog vozila.

Gradonačelnik Tomašević i predsjednik Uprave Novaković osudili su neprihvatljivo ponašanje vozača osobnog automobila te zatražili strogu kaznu. Podsjetili da su radnici Čistoće i drugi radnici Zagrebačkog holdinga, ZET-a i žurnih službi na prometnicama svaki dan i noć. Pozivaju stoga na pojačane policijske kontrole radi sigurnosti radnika u obavljanju njihove javne dužnosti.

Tomašević i Novaković posjetili su radnika u bolnici danas u kasnim poslijepodnevnim satima.

Radnika čeka još jedna operacija

Djelatnik Čistoće zadobio je otvoreni prijelom potkoljenice. Noćas je operativno zbrinut, primarno zbog potencijalnih komplikacija vanjskom fiksacijom i obradom rane. Čeka ga još najmanje jedna operacija da bi se to definitivno zbrinulo, kada koža bude dopuštala. Sada je u tijeku daljnja obrada. Neurocirkulatorni status tog stopala i funkcija prstiju su uredni. Nije životno ugrožen. Ono što su potencijalne komplikacije su, ne daj Bože, infekcija i kompartment sindrom, zbog čega sada pratimo stanje cirkulacije i oticanje eventualno te noge", izjavio je za HRT Nenad Somun, voditelj dežurne službe Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice.

Pročitajte više