Tomaševićev zamjenik: Zagreb uskoro postaje veliko gradilište

Foto: Robert Anic/PIXSELL

ZAMJENIK zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet govorio je na N1 o obnovi Zagreba. 

“Frustriran sam isto kao i građani i vi, ta zgrada u Petrinjskoj jest simbol neuspješne obnove, obnove koja nikako da krene i koja je u zadnje vrijeme opasna po život ne samo za one unutra nego i za one oko nje”, istaknuo je zamjenik gradonačelnika.

“Radi se o tome da je u prvoj inačici zakona bila potrebna suglasnost suvlasnika za uklanjanje zgrade. Oni su mogli uložiti veto. Novom inačicom zakona to je ukinuto i ne mogu više uložiti veto”, rekao je Korlaet, dodajući da Državni inspektorat može naložiti uklanjanje.

Opoziv ministra Horvata

“Od prvog dana kad smo preuzeli vlast vršili smo pritisak prema Državnom inspektoratu da tu zgradu ukloni, ali to nije bilo tada moguće zbog tadašnje verzije zakona. Sada je moguće. Prema hodogramu koji su nam iz građevinske inspekcije ispostavili, sada je u tijeku otvaranje ponuda za tvrtku koja će vršiti uklanjanje i do kraja siječnja bi to trebalo biti uklonjeno”, objasnio je.

Oporba pokreće opoziv protiv ministra Darka Horvata, a Korlaet je komentirao kakva je njegova suradnja s Horvatom. On ovu inicijativu smatra “legitimnim političkim pritiskom”.

Kaže da obnova u Zagrebu počinje u proljeće. 

"Zagreb će vrlo brzo postati veliko gradilište", zaključio je Korlaet. 

Pročitajte više