Tomčić: HSS je savjest Hrvatske

PREDSJEDNIK Hrvatske seljačke stranke Zlatko Tomčić večeras je na središnjem predizbornom skupu za 10. izbornu jedinicu na Prokurativama u Splitu kazao da je ta "stranka danas savjest Hrvatske".

"Tu savjest predstavljali smo i 2000. kad samo koaliranjem sa SDP-om dali priliku promjenama i razvoju demokracije. Bili smo savjest Hrvatske i kad smo se suprotstavljali nekim potezima u našoj koaliciji jer smo znali da u njoj ima i dosta onih koji ne misle kao mi", naveo je Tomčić.

Po njegovim riječima da "nije bilo HSS-a, Sunčani Hvar danas ne bi bio hrvatski, ne bismo imali novih 40 do 50 tisuća radnih mjesta i ne bismo imali", kako je rekao, "isključivi gospodarski pojas".

Ustvrdio je kako su u Hrvatskoj samo tri programa na sceni: "jedne velike stranke koje se program svodi na to kako osvojiti vlast, druge, također velike stranke, koje se program svodi na to kako ostati na vlasti i program HSS-a koji jedini konkretno i realno nudi bolju budućnost Hrvatskoj".

Najvažniji je gospodarski program, kazao je Tomčić, jer bez njega ne može biti ni društvenog napretka i rasta standarda. HSS je za stručnu vladu u kojoj neće biti mjesta za amatere, a Sabor mora postati mjestom za pravi parlamentarizam, a ne za širenje osobnih vlasti, istaknuo je i dodao da su "HSS i on osobno" spremni preuzeti odgovornost za takvo vođenje države.

Na skupu su govorili i Luka Roić i Marinko Filipović, prvi i drugi na listi.

Pročitajte više