Tomčić: HSS za integralnu nacionalnu ekonomiju

PREDSJEDNIK Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić izjavio je večeras u Zaprešiću da HSS umjesto neoliberalne ekonomske politike zagovara integralnu nacionalnu ekonomiju.

Na zadnjem stranačkom skupu prije službenog početka izborne promidžbe 6. studenoga Tomčić je ustvrdio da se gospodarski program HSS-a temelji na visokim stopama gospodarskog rasta, odgovornoj nacionalnoj, socijalnoj i demografskoj politici.

Osvrnuo se i na proteklo, gotovo četverogodišnje razdoblje kad je ta stranka bila u koalicijskoj Vladi Ivice Račana, rekavši kako je "HSS zaslužan za očuvanje oko 150 četvornih kilometara mora u Piranskom zaljevu, za poljoprivredne reforme, uspješne obrtničke programe i proširenje hrvatske jurisdikcije u Jadranu".

Na HSS-ovu skupu u Zaprešiću predstavilo se stotinjak od 158 HSS-ovih izbornih kandidata. Prosječna im je dob 52 godine, što je optimum, ocijenio je Tomčić, tvrdeći da su po svojoj strukturi HSS-ove liste gotovo idealne.

Glede kvalifikacija, 39 HSS-ovih kandidata ima nižu i srednju stručnu spremu, 101 višu i visoku, a 18 naslov magistra i doktora znanosti. Među HSS-ovim izbornim kandidatima je 16 seljaka, 24 su žene i 11 nestranačkih.

Službenu izbornu promidžbu HSS će početi u Čakovcu na glavnom trgu, najavio je Tomčić.

Prvi HSS-ov kandidat u prvoj izbornoj jedinici Luka Trconić izjavio je kako je ta izborna jedinica (s obzirom na stranačke kandidate) jedinica izazova.

(Hina) um sp

Pročitajte više