Tomčić: HSS-a neće biti na sastanku stranaka centra

´SRETAN im razgovor, HSS-a tamo neće biti´, izjavio je predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić komentirajući najave da bi se i HSS mogao naći na sastanku stranaka centra na kojem bi se trebao postići dogovor oko moguće izborne suradnje.

Informaciju o tom sastanku, koji bi se, navodno, trebao održati u idućih desetak dana, danas je objavio dio medija, tvrdeći da bi na njemu trebali biti predstavnici Foruma hrvatske sloge, HSLS-a, DC-a i HSS-a. Tomčić kaže da je legitimno da se stranke dogovaraju, ali ističe da HSS ostaje kod stavova stranačke Skupštine, što znači da će na izbore samostalno, ´ne robujući ni desnim, ni lijevim podjelama´.

Međustranački dogovori za nas počinju tek danom objave izbornih rezultata, opetovao je predsjednik HSS-a, uvjeren da organizatori spomenutog sastanka shvaćaju stav njegove stranke. HSS nema nikakvih pretenzija na tajnovitosti ili dvostruke igre, stranka se time ne bavi, poručio je Tomčić. Predstavnik Foruma Davorin Rudolf potvrdio je da je spomenuti sastanak ideja Foruma. Ta je ideja pokrenuta jer u Forumu drže da je vrijeme da Hrvatska dobije novu političku elitu, jer će u protivnom, potrebne promjene biti spore zbog spore i neučinkovite vlasti, rekao je. Najavio je da bi se Forum, ako se pokaže interes među strankama centra za tim vidom suradnje, registrirao kao stranka kako bi mogao izići na slijedeće parlamentarne izbore.

Forum bi u tom slučaju podržao sve svoje članove, bez obzira što bi se na izborima mogli naći na listama drugih političkih stranaka, rekao je Rudolf, spominjući pritom imena Vesne Škare-Ožbolt, Ante Simonića, Tončija Tadića. Rudolf vjeruje da je samostalni nastup na izborima velika zamka za male stranke koje će teško proći izborni prag.

Predstavnici HSLS-a i DC-a ili nisu željeli komentirati najavljeni sastanak, ili su, procijenili da od njega neće biti ništa.

Pročitajte više