Tomčić na skupu u Karlovcu: Moramo revitalizirati tvornice

Na večerašnjemu središnjem skupu HSSa u Karlovcu predsjednik te stranke Zlatko Tomčić je izjavio da je Europska unija naša sudbina, a da bismo za nju bili spremni, moramo "revitalizirati tvornice, zaposliti radnike, pa će tada i naši branitelji, umirovljevnici, invalidi, djeca, rodilje i svi drugi imati svega dovoljno".

Za predstavljene kandidate 7. izborne jedinice u velikom šatoru na Trgu bana Jelačića Tomčić je rekao je ta ekipa, kao i ostalih deset s lista HSS-a, nakon 23. studenoga spremna preuzeti odgovornost jer, kako je izjavio, "dolaze dani kada će se morati odrediti i pravci i intenzitet kretanja ove države" prema punoj demokraciji, prosperitetnome gospodarstvu, zadovoljstvu svakog čovjeka i prema Europskoj uniji.

"Da bismo u tome bili uspješni, treba ubrzati gospodarski razvoj sa stopom rasta od 8 do 9 posto i otkloniti kočnice sustava kao što su predimenzionirana i korumpirana birokracija, PDV, te pravni sustav koji ne funkcionira", ocijenio je Tomčić. Istaknuo je kako HSS te kočnice "zna otkloniti, a to je važno da bi Hrvatska mogla parirati zapadnoeuropskom gospodarstvu i demokraciji".

Ova se država mora voditi odgovorno, s jasnom nacionalnom, socijalnom i demografskom politikom, poručio je Tomčić.

Kandidati HSS-a na večerašnjem su predstavljanju bili odjeveni u nogometne dresove s hrvatskom šahovnicom i brojem 14, što je HSS-ov broj na glasačkim listićima. Nakon političkih govora simpatizeri i članstvo HSS-a gledali su na video-zidu prijenos utakmice Hrvatska - Slovenija.

Pročitajte više