Tomčić opovrgnuo da neki članovi HSS-a prijete odlaskom zbog koaliranja s HDZ-om

PREDSJEDNIK Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić opovrgnuo je večeras medijske navode da neki članovi HSS-a prijete odlaskom iz stranke zbog moguće koalicije s Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ), kao i da je nudio predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu potporu za manjinsku vladu.

Gostujući u večerašnjoj emisiji "Meridijan 16" Hrvatske televizije Zlatko Tomčić rekao je kako nije nikakva tajna da postoje određene nestabilnosti u stranci, ali su "one izazvane činjenicom da smo u HSS-u nezadovoljni s postignutim rezultatima na parlamentarnim izborima".

Navodne uvjete koje postavlja međunarodna zajednica u vezi poželjnih ili nepoželjnih koalicijskih partnera, predsjednik HSS-a opovrgnuo je dodavši da iz osobnih kontakata s predstavnicima međunarodne zajednice može reći da međunarodna zajednica ne postavlja nikakve uvjete u smislu kako se oni interpretiraju u hrvatskim medijima i javnosti.

Predsjednik HSS-a rekao je da će se u ponedjeljak nastaviti pregovori o utvrđivanju moguće kompatibilnosti gospodarskoga programa u prvome koraku između stručnih skupina HDZ-a i HSS-a.

Tomčić je ponovio da su i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader i on izjavili da to nisu pregovori o koaliciji, već razgovori o utvrđivanju moguće kompatibilnosti gospodarskoga programa.

Pročitajte više