Tomčić primio povjerenika njemačkog parlamenta za odnose s RH

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić primio je u srijedu povjerenika njemačkog parlamenta za odnose s Hrvatskim saborom Klausa Petera Willscha.

Kako je priopćeno, Tomčić i Willsch bili su suglasni u ocjeni da su politički i gospodarski odnosi između Hrvatske i Njemačke vrlo dobri, o čemu svjedoči i činjenica da je Njemačka najveći strani ulagač u RH, kao i da je njemački parlament među prvima ratificirao hrvatski Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

Predsjednik Tomčić je upoznao sugovornika s trenutačnim stanjem u procesu približavanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, izrazivši pritom nadu da će Hrvatska za otprilike godinu dana dobiti pozitivnu ocjenu Europske komisije i steći status zemlje kandidata za pristupanje EU kako bi mogla započeti pregovore o konkretnim poglavljima i pridružiti se sljedećem valu proširenja 2007. godine.

Povjerenik njemačkog parlamenta Willsch naglasio je potrebu kontinuirane parlamentarne suradnje između dviju zemalja kao važnog segmenta jačanja međusobnih odnosa. Istaknuo je da je Njemačka podupirala Hrvatsku na putu osamostaljenja, a to će činiti i ubuduće kada je u pitanju ostvarivanje punopravnog članstva u Europskoj uniji.

Pročitajte više