Tomčić protiv bipolarizacije hrvatske političke scene

PREDSJEDNIK Tomčić doputovao je danas u Dubrovnik na predizborni skup u Lapadu, a ujedno je iskoristio priliku, te održao posljednju konferenciju za novinare u palači Sponza, gdje je za hrvatsku javnost rekapitulirao dosadašnju predizbornu kampanju i obrazložio ekonomski koncept za koji se zalaže HSS.

Predsjednik Tomčić ustvrdio je da se u posljednjih nekoliko dana intenzivno prepisuju dijelovi ekonomskog programa kojeg je stručni tim HSS izradio na čelu s g. Branimirom Lokinom. No, HSS- u, poručuje Tomčić, ne smeta ako će to doprinijeti da koncept integralne nacionalne ekonomije zaživi u Hrvatskoj. Zašto se HSS odlučio baš za takav program? Zato što su iscrpljene mogućnosti neoliberalne politike koju je vodio HDZ, kao i modificirane neoliberalne politike koju je vodila ova vlada.

U suštini svega je zalaganje za mogućnost pokretanje veće proizvodnje i plasmana hrvatskih proizvoda na globalnom tržištu. Da bi to uspjela Hrvatska mora djelovati kao jedinstveno tržište, jer u suprotnom ako hrvatske tvrtke nastupaju same, one su preslabe. HSS u svom izbornom program zalaže se: novi koncept gospodarskog programa, otklanjanje postojećih kočnica sustava, znanje kao temelj budućeg razvoja ove zemlje, odgovorno vođenje nacionalne, demografske, socijalne politike, te na kraju, ulazak u Europsku uniju, a kao rezultat ispunjavanja prethodnih točaka. HSS želi jasno poručiti hrvatskim biračima da danas u Hrvatskoj ne postoje samo dvije političke opcije. Bipolarizacije Hrvatske izuzetno je loša stvar za ovaj narod.

U Hrvatskoj postoji alternativa dvjema ekstremnim politikama, s pogotovo kada se govori o ekonomskoj politici zemlje. Narod ima pravo znati kako će Hrvatska izgledati u budućnosti i što će političari raditi sljedeće četiri godine. HSS je jedina stranka koja je ponudila biračima jasan i konkretan program razvoja ove zemlje. «HSS će bit zadovoljna ako osvoji oko 15-16% glasova, odnosno, 22-25 mandata u Hrvatskom saboru», odgovorio je novinarki predsjednik Tomčić.

Pročitajte više