Tomčić razgovarao s poljskim premijerom

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Zlatko Tomčić razgovarao je u srijedu s poljskim premijerom Leszekom Millerom, koji se nalazi u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćio je Ured Predsjednika Sabora.

Tomčić je izrazio zadovoljstvo prvim službenim posjetom predsjednika Vlade Republike Poljske Hrvatskoj, ocjenjujući kako je to još jedan znak obostrane želje za produbljenjem bilateralnih odnosa, kaže se u priopćenju.

Tijekom razgovora je istaknuto kako dvije zemlje imaju iste vanjskopolitičke ciljeve, te kako o tim ciljevima postoji vrlo visok stupanj konsenzusa u obje zemlje.

Govoreći o hrvatskim nastojanjima da uđe u EU, Tomčić je rekao da je Hrvatska počela s prilagodbom zakonodavstva i prije podnošenja službenog zahtjeva za punopravno članstvo u EU, a tim će se zadatkom Hrvatski sabor predano baviti do kraja mandata.

Predsjednik poslje Vlade istaknuo je kako je Hrvatska vrlo napredna na svom integracijskom putu, te joj zaželio brz ulazak u europske i euroatlantske integracije.

Miller je govorio i o važnoj ulozi koju je imao poljski parlament u procesu europske integracije na području harmonizacije domaćeg s europskim zakonodavstvom.

Obje strane su se suglasile da je parlamentarna suradnja između dviju zemalja vrlo dobra, a predloženo je da se intenzivna parlamentarna suradnja i u multilateralnim forumima.

Tomčić je ponovio poziv predsjedniku poljskog Sejma da službeno posjeti Hrvatsku kako bi se uspostavila parlamentarna suradnja i na najvišoj razini, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više