Tomčić u Dubrovniku: Politička se scena podvaja

PREDSJEDNIK HSS-a Zlatko Tomčić na današnjem je predizbornom skupu u Dubrovniku na Lapadu izjavio kako se zadnjih dana uz pomoć nekih medija hrvatska politička pozornica pokušava podvojiti na lijeve i desne, a to je, kako je ocijenio, velika opasnost za budućnost Hrvatske.

"Hrvatska je ponovno suprotstavljena između dvaju blokova, predstavnici kojih moraju znati da dvije Hrvatske ne postoje, već postoji narod koji je pametniji od tih dviju ekstremnih politika koje harače zemljom u ovom trenutku", izjavio je Tomčić. Ocijenio je kako je time nanesena velika šteta u ovoj izbornoj kampanji.

U Hrvatskoj postoji alternativa dvjema, kako je rekao, ekstremnim politikama, pogotovo kad se govori o državnoj gospodarskoj politici.

Ocijenio je kako je HSS vodio afirmativnu predizbornu kampanju, "jer je želio dokazati da je politika nužna djelatnost i častan posao bez kojeg nema napretka u državi". Tako je HSS unio nešto novo u predizbornu kampanju, posebno zbog naglaska na gospodarskom programu, dodao je Tomčić. Govoreći o gospodarskim smjernicama HSS-a, izdvojio je obrt, malo i srednje poduzetništvo, primarnu poljoprivrednu proizvodnju, prehrambenu industriju i turizam.

Glede mogućih rezultata HSS-a na izborima istaknuo je kako će u stranci biti zadovoljni ako osvoje 15 posto glasova, t.j. 20 do 25 mjesta. Već je očito kako će o tim zastupnicima ovisiti hoće li biti moguće sastaviti buduću vladu i kako će ona funkcionirati. Tko bude želio s nama dijeliti koalicijsku vlast, morat će prihvatiti našu koncepciju integralne ekonomije, inače ćemo ostati u oporbi, rekao je Tomčić. Ocijenio je kako bi Hrvatska nakon izbora mogla ući u razdoblje političke nestabilnost.

Pročitajte više