Tomislav Karamarko tuži Petrova i Bulja, tvrdi Pernar

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik Živog zida Ivan Pernar danas je na svojem Facebook profilu objavio kako je dobio poziv iz Mandatno - imunitetnog povjerenstva.

Razlog? Bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko tuži Božu Petrova i Miru Bulja za klevetu.

>> Povjerenstvo odlučilo: Tomislav Karamarko je u sukobu interesa

"Sad su me zvali iz mandatno - imunitetnog povjerenstva da Karamarko tuži Bulja i Petrova za klevetu, budem streamao sjednicu tu, vjerojatno će biti u utorak", napisao je Pernar, najavljujući kako će cijelu sjednicu prenositi uživo.

Index je za provjeru ove informacije kontaktirao MOST-ovog zastupnika Bulja, koji nam je kazao kako nema informacija o tome te da mu je ovo prvi glas.

Podsjetimo, na Badnjak je premijer Andrej Plenković objavio da je arbitraža oko INA-e propala te da će Hrvatska otkupiti MOL-ov paket dionica.

Afera Konzultantica

Karamarko je za vrijeme obnašanja dužnosti potpredsjednika Vlade zagovarao izlazak Hrvatske iz arbitraže, a iz politike se morao povući nakon što je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa odlučilo da je bio u sukobu interesa zbog iznošenja osobnih stavova i prijedloga za povlačenje Hrvatske iz arbitraže s MOL-om, a osobito na sastanku Vijeća za suradnju, zbog poslovnog odnosa u kojem su bili njegova supruga Ana i njegov prijatelj, savjetnik mađarske naftne tvrtke MOL, Josip Petrović te stavova koje kao dužnosnik zastupao u pogledu arbitražnih postupaka koji se vode između Ine i MOL-a.


Pročitajte više