Tomislav Nikolić: Četnik sam i sanjam veliku Srbiju

"AKO SE proglasi neovisnost Kosova treba odmah uvesti izvanredno stanje u Srbiji. Tako se ne bi mogla raspustiti skupština i ne bi bili potrebni novi izbori". Rekao je to u ekskluzivnom intervjuu za Media servis novi predsjednik Skupštine Srbije radikal Tomislav Nikolić. Poručio je da i dalje sanja Veliku Srbiju i njeguje četništvo.

Za prašinu koja se podigla oko njegovog izbora Nikolić je ocijenio da je to orkestrirana kampanja Europske unije i susjednih zemalja i to zbog straha da bi jednog dana u Srbiji mogla pobijediti Srpska radikalna stranka. "Ja i dalje mislim da je zapadna granica Srbije Vitrovitica - Karlovac - Karlobag i uvijek ću tako misliti, ali to je sada nemoguće ostvariti jer je Hrvatska samostalna država"- rekao je Tomislav Nikolić za Media servis. Kaže da razumije predsjednika Stipu Mesića kada traži da se izjasni o toj granici. "On čak nije znao dobro izgovoriti imena tih gradova za koje zna da su srpski, pa mu to teško ide" - izjavio je Nikolić. Od Mesića očekuje da omogući Srbima da se vrate u Hrvatsku. Dodaje da ima san o Velikoj Srbiji, ali kaže da je sada želja Srba da se vrate u Hrvatsku jer zbog tuge u Srbiji "umiru od raka".

"Ja sam četnik i opet bih to bio u ratu"  - izjasnio se Nikolić i dodao da to nije ništa čudno. "Ja nisam počinio nikakav ratni zločin i njegujem četništvo, isto kao što ste vi u Hrvatskoj ponosni na ustaše"- rekao je. Dodaje da će se Srbi uvijek boriti za status autonomije u Hrvatskoj- ali poručuje "Niti imam djece za rat, niti imam vojske za rat, niti bih bilo čiju tuđu djecu poveo u rat niti bih ratovao protiv tuđe djece".

Predsjednik skupštine Srbije ocijenio je da je Srbija sve dalje od Europske unije, ali on se i protivi ulasku njegove zemlje u EU. "Sve mogu oprostiti Europskoj uniji, ali oduzimanje teritorija nikada neću. Niti bi Hrvatska ikada prihvatila da bude u EU, kada bi Europska unija rekla Republika Srpska Krajina će biti nezavisna država".

Nikolić je rekao da očekuje priznavanje neovisnosti Kosova. Ali, kaže, to će biti izvor nesigurnosti i sukoba. "Ja mislim da više nitko na Balkanu, pa ni u svijetu neće biti miran je li njegova kuća s ove ili s one strane granice"- kazao je. Rekao je da se Srbija nikada neće pomiriti s neovisnošću Kosova, a na pitanje bi li moglo doći i do rata nakon proglašenja neovisnosti Nikolić je odgovorio - "negdje u svijetu da".

"Sada se samo razmišlja o tome je li lakše ostaviti ogorčene Srbe ili Albance. Pošto su Srbi poznati kao divljaci, teroristi, otimači tuđih teritorija, o nama nitko ne brine. Albanci - pitom, divan, miran narod koji je bio proganjan i ugnjetavan, e njih se boje što će učiniti, ako im ne daju što traže. Zbog straha Europske unije od divljanja Albanaca na Kosovu i Metohiji, Srbiji otima Kosovo i Metohiju" - zaključio je Nikolić u intervjuu za Media servis.

Pročitajte više