Tomislav Petrak predsjednički kandidat HPS-a

TOMISLAV PETRAK, doktor znanosti i redoviti profesor zagrebačkog Prehrambenobiotehnološkog fakulteta, kandidat je Hrvatske pučke stranke (HPS) za predsjednika Republike, rečeno je danas na konferenciji za novinare HPSa.

"Petrak je čovjek koji može promijeniti odnose na hrvatskoj političkoj pozornici", rekao je predsjednik Hrvatske pučke stranke Tomislav Merčep. Istaknuo je da se predsjedništvo HPS-a odlučilo za Petraka jer je "čovjek iz znanosti, neopterećen bivšim sudjelovanjem u politici".

On nije autsajder, i o sebi će reći puno više od onih koji su poznati političari, rekao je Merčep i naglasio da se zalažu za predsjednički sustav i ponovnu uspostavu županijskog doma Sabora.

"U predsjedničkoj kampanji ne namjeravamo potrošiti više od 100.000 kuna, koji neće biti ukradeni iz državnog proračuna", rekao je Merčep. Najavio je četiri velika skupa na kojima će javnosti predstaviti "političke ideje i znanje potrebno hrvatskoj politici".

Ponosan sam što sam predsjednički kandidat HPS-a, rekao je Petrak. Istaknuo je da se ako postane predsjednik Republike neće odreći članstva u Hrvatskoj pučkoj stranci, koja se zalaže za poštenje, moral, obiteljsku tradiciju i domoljublje.

Doktor veterine Tomislav Petrak rođen je 1946. u Karlovcu.

Od 1990. do 1993. bio je član HDZ-a, a od osnutka Hrvatske pučke stranke (HPS), 1997. postaje njen član. Dopredsjednik je Hrvatske pučke stranke.

Pročitajte više