Top lista: Đakić junior je najnegativac, među pozitivce ušao štrajkaš Mihalinec

Foto: Index/Pixsell/Patrik Macek/Robert Anic/Marin Tironi/Igor Kralj/Davor Puklavec/Nel Pavletić/Facebook

DOGODILA se velika smjena na Indexovoj tjednoj top listi negativaca. Ivan Đakić, bahati mladić iz Virovitice, potukao je sve protukandidate i izbio na vrh top liste. Iza sebe je ostavio daleko iskusnije igrače poput biskupa Vlade Košića na drugom mjestu, ali i vlastitog oca Josipa Đakića koji je zauzeo treće mjesto. Priličan je to uspjeh za mladića za kojeg je do prije nešto više od godinu dana malo tko znao, a sada je već na prvom mjestu negativaca Hrvatske. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je dva tjedna držala prvo mjesto, iznenada se našla u samoj sredini tablice – na desetom mjestu.

Ksenija Kaleb preuzela vrh liste pozitivaca

Na Indexovoj top listi pozitivaca višetjednog prvaka, znanstvenika Ivana Đikića, zamijenila je pedijatrica iz Metkovića Ksenija Kaleb. Iako Đikić ima više pozitivnih glasova od nje, uspio je prikupiti i dvjestotinjak minusa koji su ga srušili na drugo mjesto.

S liste pozitivaca ispali Nenad Bakić i Nikola Bradić, na listu ušli Glavašević i sindikalist Mihalinec

Najmanje vaših glasova na top listi pozitivaca prošlog tjedna dobili su poduzetnik Nenad Bakić i tek prošloga tjedna kandidirani liječnik Nikola Bradić. S njima se opraštamo i ovoga tjedna na listu pozitivaca ulazi sindikalist Branimir Mihalinec, koji je Plenkoviću pred nosom podigao transparent s natpisom "96% je reklo NE", čime je osvojio nemale simpatije javnosti. Drugi prijedlog za pozitivca je Bojan Glavašević, koji se usprotivio proglašenju Dana pada Vukovara praznikom. Time nije ništa dobio za sebe, dapače izložio se salvi uvreda, ali je ipak hrabro istupio i pokušao sačuvati uspomenu na svoga oca i sve poginule u Vukovaru od iskorištavanja za par političkih bodova.

S liste negativaca ispali Pernar i Ana Bučević, na listu ušli Davor Božinović i proždrljivi Vinko Zulim

Najmanje vaših glasova na top listi negativaca prošlog su tjedna dobili Ivan Pernar i Ana Bučević. S dvojcem koji nudi opasne paramedicinske savjete družili smo se od samog početka top liste, ali njihova zvijezda u galeriji štetočina više neće sjati. Umjesto njih nudimo vam Davora Božinovića, ministra unutarnjih poslova za kojeg se čini da je urođeno nesposoban govoriti istinu. Prošloga tjedna dao nam je objašnjenje za ranjavanje migranta koje ne bi prošlo ni kod djece u vrtiću. Uz njega vam predlažemo i malo poznatog načelnika Segeta Vinka Zulima, nevjerojatnog čovjeka koji je na račun Općine u jednom danu sposoban spiskati 7000 kuna na janjetinu, a u godini više od 170 tisuća kuna.

Svi trebaju vaše glasove, šaljite nam i prijedloge za nove pozitivce i negativce

U anketu smo dodali mogućnost i da glasate protiv nekoga na obje liste pa sada svi opet trebaju vaše glasove.

Oni koji budu na dnu liste ispast će s nje, a mi ćemo vam svakog tjedna, prema vašim prijedlozima, ponuditi nove pozitivce i negativce.

Svoje prijedloge za pozitivce i negativce možete nam slati na desk@index.hr.

 

 

 

Pročitajte više