Top lista: Kujundžića baš ne možete smisliti, Juričan nedodirljivi pozitivac

Foto: Index

BIVŠEG ministra Milana Kujundžića ni ostavka, ni jadikovanje nad 46 ubijenih mladića 1945. godine u rodnoj mu Ivanbegovini nisu spasili od preuzimanja prve pozicije na Indexovoj tjednoj top listi negativaca. Za samo par glasova pobijedio je imenjaka Milana Bandića, dok je Kolindu Grabar-Kitarović zapalo treće mjesto. 

Juričan i dalje nedodirljiv

Na vrhu ljestvice pozitivaca nema promjena. Dario Juričan očito vas je korumpirao pa mu nitko ne može doći ni blizu. Čovjek koji se želi zvati Milan Bandić i koji piše ljubavna pisma političarima osvojio je vaša srca i glasove te je daleko iza sebe ostavio nekadašnjeg prvaka liste naj-pozitivaca, znanstvenika Ivicu Đikića.

Iznimno predlažemo čak tri pozitivne osobe

S liste pozitivnih osoba proteklog su tjedna ispali Igor Rudan i Stanislav Zavadlav kojima ste dali najmanje glasova. Ovoga tjedna nudimo vam čak troje kandidata. Prvi prijedlog je par – Ivo Šegota i Mladen Kožić koji se bore da udome barem jedno dijete. Sud im je dao za pravo u njihovoj borbi, ali Centar za socijalnu skrb se oglušio. Oni ne odustaju. Drugi prijedlog je novinarka Slobodne Dalmacije Andrea Topić koju su proteklog tjedna na novinarskom zadatku u spomenutoj Ivanbegovini napali rođaci, također spomenutog Milana Kujundžića. Vjerujemo da sve troje zaslužuju vaše glasove.

Nudimo bivšeg šefa APN-a i osuđenog dilera zabrinutog za djecu

S liste negativaca, pak, ispali su specijalac ucjenjivač Andrija Vrhovec i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Sitna afera s nešto zatajenih kvadrata nije vam bila dovoljna da Bošnjakovića zadržite na listi. Možda su vaše glasove zaslužili Krešimir Žunić, bivši direktor Agencije za promet nekretninama i kvadrati po povlaštenoj cijeni koje je sinu kupio od agencije koju je vodio. Drugi prijedlog je Metkovčanin i osuđeni diler kokainom Ivo Matičević koji se uputio na žicarski pohod prema Zagrebu, tobože zbog bolesne djece, a zapravo zbog novca koji ste mu usput uplaćivali. 

Svi trebaju vaš glas

Svakoga tjedna glasanje ide od početka pa svi uvijek trebaju vaše glasove. Oni koji budu na dnu liste ispast će s nje, a mi ćemo vam svakog tjedna, prema vašim prijedlozima, ponuditi nove pozitivce i negativce. 
Svoje prijedloge za pozitivce i negativce možete nam slati na desk@index.hr.

 

 

 

 

Pročitajte više