Tragedija na bazenu u Sarajevu: Dječak iz Splita umro je kraj majke i trenera

Foto: Klix.ba

SINOĆ je u bazenu u općini Ilidža u BiH došlo do tragične smrti dječaka iz Splita. Dječaku je otkazalo srce.

"Obaviješteni smo da je na bazenu Terme pronađeno beživotno tijelo djeteta. Očevid kojim će rukovoditi dežurni tužitelj će vrlo brzo početi, a nakon toga će biti poznato više informacija", rekla je sinoć glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija za Klix.ba.

Dječak je, piše Dnevni Avaz, bio član Nogometne akademije "Srđan Mladinić" iz Splita. Umro je, pišu, prilikom skoka u bazen jednog hotela u naselju Ilidža. Iako se odmah posumnjalo da je riječ o utapanju, ispostavilo se da je mališan doživio srčani udar.

"Prema mojim informacijama, riječ je o klasičnom srčanom udaru. U kritičnom trenutku, osim druge djece, kod bazena je bila njegova majka, trener i, naravno, spasilac. Pokušali su odmah pomoći mališanu, ali nažalost, nije bilo spasa", kaže Almir Prguda, direktor nogometnog turnira ''Šampion Junior Kup 2019'' na koji je sa svojim klubom stigao i mladi Splićanin.

Prema njegovim riječima, tvrdnje da je dječak preminuo usljed zatajenja srca potvrdili su i liječnici koji su došli na lice mjesta.

"Ne može čovjek sada biti pametan i kazati što uraditi. Mogu vam samo reći da će svi zabavni događaji u sklopu turnira biti otkazani. Turnir će se nastaviti igrati, jer ovdje je mnogo djece iz cijele BiH i regije", kaže Prguda.

Pročitajte više