Trajkovski će biti pokopan u Skoplju

MAKEDONSKI ministri obrane, unutarnjih poslova te rada i socijalne skrbi, Vlado Bučkovski, Hari Kostov i Jovan Manasievski službeno su, na konferenciji za novinare u petak poslijepodne, potvrdili da nema preživjelih u nesreći zrakoplova u kojoj je jučer poginuo predsjednik Makedonije Boris Trajkovski, njegovi suradnici i posada zrakoplova.

Manasievski je rekao da će pronađena tijela poginulih biti prebačena u Mostar radi identifikacije, ali nije mogao potvrditi da će posmrtni ostaci biti prebačeni iz BiH u Makedoniju u nedjelju, kako je to prije priopćeno iz vlade.

On je potvrdio da je pronađena "crna kutija" zrakoplova koja će biti poslana u Pariz, u sjedište Europske uprave za civilnu zračnu plovidbu radi istrage.

Danas je osnovan odbor za pokop koji predvodi ministar Bučkovski, a u 18 sati bit će otvorene knjige žalosti u kabinetu predsjednika Trajkovskog i u diplomatskim predstavništvima Makedonije u inozemstvu.

Manasievski je rekao da je premijer Branko Crvenkovski danas posjetio obitelj predsjednika Trajkovskog i u razgovoru sa suprugom Vilmom dogovoreno je da predsjednik Trajkovski bude pokopan u Skoplju. Ministar Bučkovski je izjavio i da je veliki broj stranih državnika izrazio želju da prisustvuje pogrebu predsjednika Trajkovskog.

Pročitajte više