Ovo je lice terorista koji je ubijao nevine u Parizu

Foto: Police Nationale

BROJ poginulih u krvavom pokolju u Parizu danas je porastao na 132, nakon što su tri žrtve napada danas preminule u bolnici. Polako se odmotava klupko terorističkog napada te identificiraju teroristi koji su u njemu sudjelovali.

Francuska policija izdala je tjeralicu za muškarcem pod imenom Abdeslam Salah, osumnjičenim za uključenost u napade u Parizu. Potvrdila je i da je terorist francuski državljanin, rođen u Bruxellesu.

26-godišnji Abdeslam rođen je u Belgiji i opisan je kao vrlo opasan. Salah Abdeslam je rođen 15. rujna 1989. godine, visok je 175 centimetara. Za Salaha se vjeruje da je jedan od trojice braće osumnjičene za uključenost u krvavi pokolj.

Visoki dužnosnik obavještajne službe rekao je kako su on i njegov brat Ibrahim Francuzi koji su živjeli u Belgiji.

AP tvrdi kako su u razgovoru s četiri visoka francuska dužnosnika otkrili kako su Francuzi Abdeslama Salaha priveli nekoliko sati nakon napada, a pustili su ga nakon nekoliko sati ispitivanja.

Jedan od braće bio je bombaš samoubojica, dok je drugi (za kojeg se vjeruje da je upravo Salah) bio zadužen za logistiku i koordiniranje napada te da je unajmio jedan od automobila korištenih u terorističkom napadu, piše Washington Post.

Salah je unajmio crni Polo, kasnije pronađen kod dvorane Bataclan

Kako piše Le Monde, imena dvojice braće bila su na ugovoru o najmu automobila s belgijskim registarskim pločicama, koji su se koristili za vrijeme napada. Vozila su bila marke Wolkswagen Polo i Seat.

BFMTV javlja kako je Salah vjerojatno taj koji je unajmio crni Polo, koji je pronađen u blizini dvorane Bataclan u kojoj je ubijeno 89 ljudi.


Njegov brat Ibrahim Salah vjerojatno je terorist poginuo u samoubilačkom bombaškom napadu.

Treći brat, koji nije imenovan, jedan je od sedmorice uhićenih u briselskom okrugu Molenbeek.

Uz francusku braću Ibrahima i Salaha Abdeslama bio je i treći čovjek imena Bilal Hadfi, ali i bombaš samoubojica Omar Ismail Mostefai,  29-godišnjak iz grada Courcouronnes, udaljenog otprilike 25 minuta od Pariza.

Belgijske vlasti trenutno ispituju 7 osoba.

Belgija i Francuska surađuju u istrazi o osam skoro istodobnih terorističkih napada u Parizu u petak navečer nakon što se pokazalo da su neki napadači došli iz Bruxellesa.

Vlasti vjeruju da su tri usklađena tima terorista naoružanih kalašnjikovima i eksplozivnim prslucima izvela napade za koje je odgovornost preuzela ekstremistička skupina Islamska država. Sedam napadača poginulo je u napadima.

Pročitajte više