Treći put za Zagreb: prirez smanjiti s 18 na deset posto

Koalicija Treći put za Zagreb, čiju listu nosi Zdravko Tomac, zauzima se za smanjenje gradskog prireza sa sadašnjih 18 na deset posto, rečeno je na današnjem predstavljanju liste Koalicije koju čine HIP, HSD i Abeceda HGSSa.

Takvim smanjenjem prireza svakom bi građaninu, u prosjeku, ostalo tisuću kuna više u džepu, izračunao je predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman.

"Bijeli Zagreb u čiste ruke", moto je Koalicije koja upozorava na pogubnost korupcije "koja potječe iz samog političkog vrha" te drži da se mora promijeniti način upravljanja Zagrebom, praksa da se izborni pobjednici prema Gradu i njegovoj imovini odnose kao prema plijenu.

Zagrebu trebaju profesionalci, a stranke su tu da određuju ciljeve, kaže Tuđman.

Treći put je suprostavljen i bivšoj HDZ-ovoj i sadašnjoj SDP/HNS-ovoj vlasti u Zagrebu, kaže Tomac i poručuje da se u Gradu ništa neće promijeniti ako pobjede te opcije.

Zagreb, istaknuo je, određuje politiku Hrvatske i u njemu moraju početi novi procesi.

Tuđman je sramotnom nazvao izjavu predsjednika države Stipe Mesića da je akcija Maslenica provedena samo zbog izbora, te da bi generali Gotovina i Bobetko trebali zbog nje odgovarati.

To je primjer krajnje amoralnog ponašanja, primjer kako Mesić i kompanija rade po nalogu iz inozemstva i umjesto da brane istinu, proširuju optužnicu protiv hrvatske države i vodstva, izjavio je Tuđman.

Naveo je kako je u Maslenici poginula 21 osoba, a ne 185 kako tvrdi predsjednik Mesić.

(Hina) xum yaz

Pročitajte više