Tri Britanca došla u Split prodavati drogu, uhvaćeni su

Ilustracija: MUP

POLICIJSKI službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad jednim hrvatskim i trojicom državljana Velike Britanije koji su osumnjičeni za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Hrvatskog državljanina su sinoć, 13. srpnja, u 22.20 sati zatekli u Ulici Hrvatske mornarice u Splitu s 24,54 grama kokaina te je priveden u službene prostorije, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Britanac imao 111 komada ecstasyja

Također sinoć, oko 23 sata, na području sportskog centra Park mladeži zatekli su dvojicu državljana Velike Britanije u dobi od 28 i 29 godina. Tom prilikom su kod 28-godišnjaka pronašli 111 komada ecstasyja, kao i 3,42 grama droge MDMA pakirane u 4 vrećice, a kod 29-godišnjaka 28,3 grama ketamina pakiranog u 31 pvc vrećicu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga, obavljena je pretraga apartmana na području Splita kojim se koriste osumnjičenici, a tom prilikom je pronađeno još 144 komada ecstasyja, 37 grama ketamina pakiranog u 37 pvc vrećica i 1,6 grama marihuane. Danas su dovedeni pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu podnesenu zbog sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela.

Pritvorskom nadzorniku je, uz kaznenu prijavu, jučer doveden i 24-godišnji državljanin Velike Britanije, kojeg su prethodne noći, 13. srpnja u 0.50 sati, policijski službenici u Ulici Hrvatske mornarice zatekli s 29 komada ecstasyja te 8,4 grama droge MDMA pakirane u 11 pvc vrećica. 

Pročitajte više