Tri osobe izgorjele u požaru stana u Rijeci

TROJE ljudi, još uvijek neutvrđenog identiteta, smrtno je stradalo u požaru koji je jutros buknuo u stanu u Ulici braće Stipčić na Gornjoj Vežici u Rijeci, gdje su pronađena njihova karbonizirana tijela, potvrdila je za Index glasnogovornica PU primorsko-goranske.

"Pronađeni su u stanu, i još ne znamo ni spol, ni dob, ni identitet poginulih. Očevid je još u tijeku, provodi ga istražni sudac Valentin Ivanetić koji će nas kasnije izvijestiti o pojedinostima, a uzrok smrti će se utvrditi obdukcijom", rekla je glasnogovornica Mirjana Kulaš, te nadodala da nije poznat niti uzrok požara.

Kako bi se utvrdio uzrok požara i eksplozije, formirana je posebna ekipa stručnjaka iz Rijeke i Zagreba.

Policija je zaprimila dojavu oko 4:25 sati ujutro, a vatrogasci su nedugo zatim intervenirali i lokalizirali požar na 12. katu zgrade. Stanari iz susjednih zgrada su evakuirani.

Vlasnik zapaljenog stana je Benito Vukoša, a njime se koristio  i njegov sin Đani, te njegova djevojka Mirjam Švaljek.

"Imamo informaciju da je nekoliko osoba zbog ozljeda u požaru zatražilo pomoć u dvije riječke bolnice, međutim, još nemamo povratnu informaciju, tako da ne znamo radi li se o opeklinama ili trovanju dimom", rekla je glasnogovornica PU primorsko-goranske.

A.B.

Pročitajte više