Tri požara u Šibensko-kninskoj županiji

UZ JADRANSKU obalu danas popodne je izbilo nekoliko požara, od čega tri u Šibensko-kninskoj županiji, dva u Splitsko-dalmatinskoj, a po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj županiji, priopćeno je iz Vatrogasno operativnog središta Državne uprava za zaštitu i spašavanje.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, Dobrovoljnih vatrogasnih društava te pripadnici Hrvatske vojske gase dva požara koja su popodne izbila na lokaciji Drniš-Miljevci i Gulini-Trtar gdje se u gašenje požara uključio i canadair.

Požar na lokaciji Bilice lokaliziran je u 16.35 sati uz pomoć dva protupožarna zrakoplova CL-415. Izgorio je 21 hektar borove šume, niskog raslinja i trave.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji požar kod Karepovca, koji je prijetio stambenim objektima i što je izazvalo paniku kod tamošnjeg stanovništva, ugašen je pravodobnom reakcijom gasitelja sa zemlje potpomognutih zračnim snagama, navodi se u izvješću. Izgorjelo je 6,5 hektara niskog raslinja i borove šume.

Požar na lokaciji Konjsko - Dugobabe, gdje gori trava i nisko raslinje, do 18,30 sati nije ugašen.

Za sada opožarena površina iznosi oko 5 hektara.

U Županiji dubrovačko-neretvanskoj požar je popodne izbio u Blatu na Korčuli, a na požarište su odmah izašli tamošnji vatrogasci sa 17 vozila te protupožarni helikopter koji gase požar.

U Zadarskoj županiji u Islamu Grčkom gori trava i nisko raslinje na miniranom terenu, što otežava gašenje, pa vatrogasci nadziru rubove požara, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više