Tribina HB-a i HIP-a u Splitu

PREDSJEDNICI Hrvatskog bloka (HB) i Hrvatskog istinskog preporoda (HIP) Ivić Pašalić i Miroslav Tuđman večeras su na tribini u Splitu ustvrdili da će koalicija tih dviju stranaka na predstojećim izborima osvojiti 12 do 18 mjesta u Saboru i da se bez njih neće moći formirati vlast.

Koalicija HB-HIP će, oslanjajući se i na koaliciju HSLS-DC, moći mijenjati sadašnju politiku, rekli su njezini čelnici na skupu u prepunoj kongresnoj dvorani hotela Marjan.

Istaknuli su da im je smjena sadašnje vlasti glavni cilj, a za to je, ustvrdio je Pašalić, koalicija između HB-a i HIP-a jamstvo.

Čim dođemo na vlast promijenit ćemo ustavni zakon o suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom, niti jedan general neće biti izručen Haagu, rekao je Pašalić. Rekao je i da će promijeniti zakonske odredbe o ravnopravnosti istospolnih zajednica.

Miroslav Tuđman je ustvrdio da te dvije stranke imaju jasan program za modernu Hrvatsku te kako je sramotno da je 85 posto banaka, a 65 posto medija u Hrvatskoj danas u rukama stranaca.

General Davor Domazet Lošo rekao je da će HB i HIP vratiti ponos hrvatskim braniteljim, a Branimir Lukšić je ocijenio da ogromna zaduženost zemlje vodi Hrvatsku u kolonijalni položaj i da je danas na vlasti u Hrvatskoj "legija stranaca koja nema nikakav osjećaj za nacionalno".

Tribinu je pitanjima vodio splitski glumac Ilija Zovko, a u pauzama su nastupili i glazbenici.

Pročitajte više