Tristotinjak Francuza koji su izazvali nerede na Visu urinirali na kuće na Palmižani

VIŠE od tri stotine francuskih turista koji jedre po hrvatskoj obali proteklu su noć proveli na Palmižani. Tu ne bi bilo ničeg neobičnog, da je jedriličari nisu "poharali", baš kao i svoju prijašnju destinaciju Vis, prije dva dana.

Za tu je skupinu liječnika i profesora koji su već započeli sa svojim godišnjim odmorima organizirana večera u uvali Vinogradišće, gdje su se zabavljali, i to nimalo "europski".

Zbog prevelike buke i "raskalašenosti" u ugostiteljskom objektu koji im je organizirao zabavu morala je  intervenirati policija. Doznaje se i kako će se protiv tog objekta, baš kao i onog noć prije na Visu, podići prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.

Takvo divljaštvo se ne pamti

Starosjedioci Palmižane ne pamte takvo divljaštvo, koje je trajalo sve do jutra, dok su Francuzi htjeli ispaliti i signalne rakete, ali su ih oprezni mještani ipak spriječili u tom naumu.

No, nisu ih uspjeli spriječiti u uriniranju po ogradama, dvorištima, kućama, te uznemiravanju ostalih gostiju. Također, na već spominjanom Visu je bila gotovo identična situacija, koju je dodatno začinio jedan od članova "tima za zabavu, urlikanje i vrištanje", koji je pijan i gol šetao obalom, ali ga je ipak sustigla duga ruka zakona u obliku kazne za remećenje javnog reda i mira.

Iduća je postaja ovih veseljaka Vela Luka, no Korčulani tek trebaju odlučiti žele li dopustiti dodatan prihod svojim ugostiteljima nauštrb svog sna.

A.P.
Foto : Island-Hvar

Pročitajte više