Trogodišnjak odlutao iz pakračkog vrtića pa pronađen na mjestu udaljenom 2,5 kilometara

DJEČAK je iz vrtića u Pakracu odlutao oko 10 sati ujutro, a pronađen je nakon sat i pol uz željezničku prugu kod Prekopakre.

Maleni L.M je pobjegao svojim tetama u vrtiću "Maslačak" u Pakracu oko 10 sati, a policija koja je u potragu krenula odmah po dojavi, pronašla je nestašnog dječaka u 11,20 sati. Po riječima njegova djeda Ivana Meteša, kojem se dječak i zaputio, trogodišnjak je u svojem lutanju gradom prvo došao do stana udaljenog 200 metara od vrtića, piše Jutarnji list.

Zbog elektronske brave nije mogao ući u stan u kojem živi sa roditeljima te je dječak krenuo prema kući svoga djeda u Prekopakru. Trogodišnjak se putem zaželio sladoleda te je slasticu kupio u ugostiteljskom objektu "Cubismo", u kojem često svraća s roditeljima. Djed nastavlja kako je uplakanog dječaka u blizini njegove kuće pronašao muškarac koji ga je odveo u trgovinu.

U tih sat i pol trogodišnjak je prošao tri najprometnija pakračka raskršća te je njegov put bio dug 2,5 kilometara. Za bijeg je kriva ograda vrtića u Pakracu kroz koju se djeca vrlo lako provuku. U posljednjih godinu dana djeca od pet ili šest godina nekoliko puta su pobjegli iz vrtića. 

Pročitajte više