Trojac s područja Siska utajio porez, oštetili državni proračun za skoro milijun kuna

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

ZA GOTOVO milijun kuna državni proračun oštetila su trojica muškaraca sa sisačkog područja. Oni su na nepoznat način, nabavivši i u knjigovodstvo svojih tvrtki unijevši više od sto računa drugih tvrtki s kojima su poslovali, pribavili nezakonitu korist u svoje i ime svojih tvrtki.

Iz sisačko-moslavačke policije objavili su kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom koju će kazneno prijaviti zbog utaje poreza ili carine te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Utvrđeno je da su 26-godišnjak, kao direktor tvrtke s područja Topolovca, i 41-godišnjak kao stvarni voditelj poslovanja te tvrtke, u dogovoru sa 63-godišnjim direktorom poduzeća iz Dugog Sela, od početka 2017. do sredine 2018. na neutvrđen način nabavili i u knjigovodstvu svojih tvrtki evidentirali ukupno 112 računa s podacima drugih tvrtaka.

Na taj su način u svoje i ime drugih trgovačkih društava oštetili državni proračun za oko 930.000 kuna. Protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više