Troje poginulih u dvjema eksplozijama na indijskoj tržnici

TRI su osobe poginule, a 15 ih je ranjeno u nedjeljnoj eksploziji dviju bomba u indijskoj sjeveroistočnoj državi Assamu gdje ne prestaje nasilje za koje vlasti okrivljuju gerilce.

Nove su se eksplozije dogodile nakon subotnjega niza bombaških napada u Assamu i susjednoj državi Nagalandu. Tada su poginuli deseci ljudi, a jača zabrinutost da je došao kraj sedmogodišnjem mirovnom procesu sa separatistima.

Bomba pričvršćena na bicikl eksplodirala je u nedjelju na tržnici u asamskoj oblasti Sunitpuru i ranila najmanje 15 ljudi.

Trojica muškarca, a policija kaže da su pripadnici zabranjene Nacionalne demokratske fronte Bodolanda, poginula su u eksploziji druge bombe u drugome dijelu Sunitpura.

Te su se eksplozije dogodile samo koji sat uoči dolaska indijskoga saveznog ministra unutrašnjih poslova Shivraja Patila u Assam i Nagaland, područja na granici s Kinom, Mijanmarom, Bangladešom i Butanom, u kojima će procijeniti sigurnosnu situaciju.

Indijske snage u nedjelju sa strojnicama patroliraju ulicama indijske države Nagalanda, dok obitelji pokapaju žrtve subotnjih eksplozija i vatrenih okršaja u kojima je poginulo 46 ljudi.

Pročitajte više