Troskot: I zvijeri su humanije od vladajućih koji Kosinjanima raskopavaju groblja

Foto: Most

Saborski zastupnik Zvonimir Troskot (Most) ponovio je danas svoje protivljenje potapanju Kosinjskog polja i projektu izgradnje HE Kosinj, poručivši tamošnjim mještanima da „nema predaje“.

„Nema predaje. Sada više nego ikad moramo biti ujedinjeni i boriti se protiv projekta koji prijeti uništenjem našeg doma, naše povijesti i naše budućnosti," poručio je Troskot mještanima Kosinja koje je posjetio nakon novih pokušaja izvlaštenja i devastacije njihovih domova i groblja.

"Nitko nas neće micati s rodne grude"

"Nijedna vlast do sada nije se usudila posegnuti za takvim mjerama izvlaštenja, koje ni u vrijeme najokrutnije komunističke nacionalizacije imovine nisu bile primjenjivane," istaknuo je Troskot, naglašavajući dodatnu bol koju su mještani doživjeli kada su im bagerima raskopana groblja, zadnji put korištena za ukop 2017. godine.

Troskot je rekao i da su "zvijeri humanije od vladajućih koji Kosinjanima raskopavaju groblja".

Mještani Kosinja, Dragan Prša i Zvonimir Jurković, te njihova sumještanka, koji su već izrazili svoje nezadovoljstvo ponuđenim cijenama za otkup njihovih kuća i zemljišta, još jednom su potvrdili svoju odlučnost da ostanu na svojoj zemlji.

"Usprkos svemu, nećemo iseliti iz Kosinja i nitko nas neće micati s rodne grude," ponovili su, dodajući kako je cijena koju im nude za njihove domove daleko ispod onoga što bi im bilo potrebno za kupnju novih nekretnina u okolici, priopćeno je iz Mosta.

Pročitajte više