Troskot kaže da je mostovac kao nacist pozdravljao s 13 godina. Imao je 30

KANDIDAT Mosta za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot branio je danas svog kolegu Danijela Perića, koji je u mladosti podizao desnicu u znak fašističkog pozdrava, a fotografije čega su se pojavile u javnosti.

"Pitanje kad je ta fotografija snimljena, možda je tad imao tad 13-14 godina, na određenom nekom tulumu. Ni ne znam sve te kontekste", rekao je Troskot za N1 pa krenuo u daljnje opravdavanje Perića, inače kandidata Mosta za Vijeće gradske četvrti Stenjevec.

"Sad mu se stavlja ta fotografija, ali ne i fotografija kad je pomogao našim trudnicama, ne pitajući ni za rasu ni za spol niti za ikoga… Išao je u najopasnije dijelove Zagreba za vrijeme potresa pomažući našim ljudima", dodao je Troskot.

Kaže da apsolutno osuđuje Perićevo podizanje desnice, ali da treba shvatiti da je tad bio jako mlad i da se u međuvremenu promijenio. "Govorimo o mladiću koji ima 14 godina, koji je zagrljen, gdje je ruka… Nije istina da se time on sam hvalio, to sigurno nije. Danijel je osoba koja je najbolji volonter u Republici Hrvatskoj. To je dječačka prošlost, on se ogradio od tih svih stvari. Uvijek je pomagao svima, ljudima svih rasa, i bio na ispomoći", kazao je Troskot.

Grmoja rekao da su fotografije nastale prije osam godina

Mostovac koji je pozdravljao s visoko podignutom desnicom nije imao 14 godina kad je to napravio. Imao je 30-ak. Perić je rođen 1982. godine, što znači da ove godine puni 39 godina, ako već nije napunio. Nikola Grmoja, jedan od čelnih ljudi Mosta, jutros je rekao da je fotografija stara osam godina.

"To su fotografije stare osam godine s nekakvih navijačkih druženja i pijanki. On je bio član Bad Blue Boysa te navijačke supkulture, pa je jako teško naći nekog tko iz takvih situacija nema nekakvu kompromitirajuću fotografiju. Već dulje vrijeme je obiteljski čovjek, koji je sazrio, koji se bavi humanitarnim radom", kaže Grmoja o spornim fotografijama.

Dakle, Perić je imao oko 31 godinu.

Pročitajte više