Troskot: Uzet će nam dio novca za mirovine i njime financirati Vujnovčeve akrobacije

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Zvonimir Troskot (Most) smatra da su hrvatski umirovljenici i građani godinama najbolje kreditne institucije jer desetljećima saniraju krive ekonomske politike. Ističe kako su kreditne institucije o kojima se danas raspravlja osnivači mirovinskih fondova, a oni svojim ulaganjima itekako utječu na našu budućnost, jer u njima je naš novac.

U svom govoru u saboru osvrnuo se i na nedavno preuzimanje Fortenove, kazavši da to treba gledati iz nekoliko perspektiva. Prije svega, mirovinski fondovi, kojima su vlasnici kreditne institucije, određeni će postotak svih naših mirovina prebaciti u alternativni investicijski fond (AIF), a ti isti AIF-i će u "jednom trenutku financirati određene financijske akrobacije Pavla Vujnovca", kazao je.

Zekanović: Troskot govori nekim meta rječnikom

Njegovo izlaganje, protkano anglizmima i ekonomskim pojmovima, Hrvoje Zekanović (HDS) nazvao je "romanom struje svijesti", spočitnuo mu da govori nekim meta rječnikom i da o ekonomiji ne zna ništa.

"Most je najnekompetentnija ekipa koja je ikad ušla u sabor, a ovih dana obilaze slavonska sela i objašnjavaju seljaku da afrička svinjska kuga ne postoji. To je dno dna hrvatske politike", kazao je zastupnik.

Pročitajte više