Trostruki ubojica iz Petrinje pokušao samoubojstvo

UMIROVLJENI policajac Vlastimir Kihalić iz Petrinje, kome se na Županijskom sudu u Sisku sudi za ubojstvo supruge i njene dvije prijeteljice, ustvrdio je da je jutros pokušao samoubojstvo, no kako nije ozlijeđen, sudsko vijeće nije odgodilo današnju raspravu, a od uprave Zatvora zatražilo je izvješće o događaju.

37-godišnji optuženik i njegova braniteljica tražili su da ga liječnik neuropsihijatar pregleda prije nastavka suđenja i da se utvrdi je li psihički sposoban pratiti suđenje ili ne.

Sudsko vijeće, rekla je predsjedavajuća sutkinja Snježana Mrkoci, odlučilo je da se rasprava održi, a da Kihalića nakon toga pregleda liječnik neuropsihijatar, koji će dati mišljenje je li sposoban za praćenje suđenja ili ne, te da o tome obavijestiti sud.

Prije današnjeg nastavka suđenja, Kihalić i njegova braniteljica po službenoj dužnosti Nataša Pifar Mihelić, te zatvorska služba su izvijestili sudsko vijeće o tome što se dogodilo.

Službenik osiguranja Damir Novačić izvijestio je sudsko vijeće kako im optuženi Kihalić trvdi "da je u toku noći imao neuspjeli pokušaj suicida".

"Okrivljenik se pokušao porezati uloškom kemijske olovke i ozlijediti kablom od radio aparata, ali smo na vrijeme reagirali. Zatekli smo ga u ćeliji dok je sjedio na krevetu, na sebi nije imao nikakve ozljede, nismo zvali liječnika, jer nije bio ozljeđen", rekao je i dodao da su mu zatim dali odgovarajuće lijekove nakon čega je Kihalić rekao da se smirio i da mu je bolje.

Novačićevoj izjavi prigovorio je Kihalić, rekavši da se pokušao objesiti o kabel s radio aparata, ali je kabel pukao, što je probudilo ostalu dvojicu zatvorenika, koji su ga spasili. Ustvrdio je također da je uložak kemijske olovke gurao u utičnicu, namjeravajući da ga ubije struja.

"Htio sam se ubiti. Ili ću život izgubiti skroz ili nikako" - rekao je Kihalić.

Na današnjoj raspravi sudsko vijeće je odbacilo sve dodatne dokazne prijedloge obrane kao nevažne ili nedopustive.

Odbijeni su prijedlozi da se provede dopunsko neuropsihijatrijsko vještačenje i da se pročita Kihalićeva povijest bolesti od 1993. godine, kada je iskazao prve znakove oboljenja od PTSP-a, kao i prijedlog da se u sudski spis kao dokazni materijal uvede pet kaseta, na kojima je Kihalić tajno snimao razgovore pokojne supruge Željke i njenih prijateljica Nade Kušan i Vesne Mokrovič-Marinković.

Sutkinja Mrkoci je rekla da je tajnim snimanjem Kihalić počinio kazneno djelo.

Suđenje se nastavlja sutra kada se očekuje iznošenje Kihalićeve obrane i donošenje presude.

Optužnica Kihalića tereti za kažnjivo djelo teškog ubojstva iz bezobzirne osvete i osobito niskih pobuda. Navodi da je on 21. ožujka (na fotografiji se vidi policijski uviđaj događaja) ove godine u Petrinji hicima iz pištolja ubio svoju suprugu Željku (39), te njene prijateljice Vesnu Mokrović-Marinković (40) i 39-godišnju Nadu Kušan, zbog potpore koju su joj davale u namjeri da se rastane od njega.

Foto: Arhiva

Pročitajte više