Trst: Bez rasprave o istupu Silvana Zillija

UPRAVNI odbor Narodnog sveučilišta u Trstu na današnjoj sjednici nije raspravljao o nedavnom istupu Silvana Zillija, predsjednika Izvršnog odbora Talijanske unije sa sjedištem u Rijeci, koji je zahtijevao ostavku članova Upravnog odbora zbog odluke o blokadi novca namijenjenog financiranju Unije.

Sjednica zatvorena za javnost trajala je više od pet sati, a kako stoji u priopćenju tršćanskoga Narodnog sveučilišta, zaključeno je da se dogovori novi sastanak s čelnicima Talijanske unije na kojem bi se analizirao stalni program kulturnih aktivnosti. Izražena je i spremnost da se uspostavi suradnja s Talijanskom unijom na osnovi stajališta odgovornih tijela u talijanskom Ministarstvu vanjskih poslova, kaže se na karju priopćenja Narodnog sveučilišta.

Očekivalo se da će Upravni odbor na današnjoj sjednici osim o Zillijevom zahtjevu raspravljati i o budućem financiranju Talijanske unije koju plaća talijanska vlada putem Narodnog sveučilišta u Trstu.

Zilli je prošli tjedan zatražio ostavku članova Upravnog odbora Narodnog sveučilišta u Trstu zbog sudjelovanja u donošenju ´jednostrane, nelegitimne, neosnovane i neprihvatljive odluke o obustavi financiranja kulturnih i obrazovnih aktivnosti Unije´.

Pročitajte više