Trst: Policija razbila međunarodni lanac krijumčarenja automobila

TALIJANSKA policija završila je akciju razbijanja dobro organizirane međunarodne skupine kradljivaca luksuznih automobila, koja je trajala od ožujka ove godine, tijekom koje su uhićene 32 osobe, dok je 16 osumnjičenih još uvijek na slobodi, javili su u utorak navečer slovenski mediji POPTV i STA.

Mediji su, pozivajući se na jučerašnje izjave državnog tužitelja Federica Frezze na tiskovnoj konferenciji u Trstu, prenijeli da je u operaciji pod kodnim nazivom Liburnia, vođenoj u suradnji s policijama Slovenije i Hrvatske, obavljeno 16 uhićenja u Italiji, devet u Sloveniji, a sedam u Hrvatskoj, te da je zaplijenjeno 27 ukradenih vozila, uglavnom luksuznih automobila: mercedesa, porschea, bmw-a, audija i drugih.

Krađe automobila vršene su na sjeveroistoku Italije, ali i u nekim drugim europskim zemljama, a potom su vozila krijumčarena u istočnoeuropske države.

Kako navode slovenski mediji, u kriminalnoj skupini su i državljani Srbije i Crne Gore, te pripadnici tzv. albanske mafije u Italiji.

Po podacima talijanske policije, kriminalci su automobile krali iz garaža i autosalona, te preko jake mreže kurira i vozača predavali unaprijed poznatim kupcima u Rusiji, Iraku i drugim državama.

Novac od preprodaje ukradenih vozila investirao se i u trgovinu oružjem i drogom, a policija je tijekom operacije izvršila oko 20.000 prisluškivanja telefonskih razgovora osumnjičenih.

(Hina) xfl ybr

Pročitajte više