Trudnica u Crnoj Gori izgubila bebu nakon što ju je policija odvukla s prosvjeda

Screenshot: Facebook/Nikoleta Pavićević

CRNOGORSKA policija jutros je privela trudnicu na prosvjedu protiv gradnje vrtića u dvorištu gimnazije u Baru. Žena je nakon privođenja izgubila dijete, javlja portal VolimPodgoricu.

Prije gotovo mjesec dana u dvorištu gimnazije posječeno je preko 90 čempresa kako bi se na toj lokaciji gradio vrtić. Nakon toga uslijedila je reakcija nezadovoljnih građana koji i dalje na prosvjedima negoduju zbog te odluke.

Uz pomoć policije, jutros oko 8:25 na gradilište u Baru uveden je bager čiji su ulazak sinoć sprečavali građanski aktivisti. 

Vikala je da je puste

Na snimci koja se pojavila na društvenim mrežama jedna aktivistkinja, koja je sjedila na pločniku, uzviknula je pripadnicima policije da je trudna i da je ostave na miru.

Video možete pogledati OVDJE.

Policija se oglušila na njene uzvike, kao i na negodovanje ostalih prosvjednika i nasilno je uklonila s mjesta na kojem je prosvjedovala, javlja VolimPodgoricu.

"Bar plače danas"

Isti portal prenosi objavu s Facebook stranice Zaustavimo gradnju vrtića u dvorištu Gimnazije/Ekonomske, u kojoj je priopćeno da je trudnica koju je odvukla policija izgubila bebu.

"Sve vas koji ste bili zabrinuti za našu hrabru lavicu Ivanu, sa žaljenjem moram da obavijestim da je ona dobro, ali da je izgubila bebu.. ne znam šta više da vam napišem, Bar plače danas", piše u grupi.

Uniformirana policija se s maricama povukla, a na licu mjesta su i dalje policajci u civilu i građanski aktivisti.

Aktivisti su sinoć tijelima prepriječili ulaz u uništeno dvorište pa je policija intervenirala i na silu odvela nekoliko prosvjednika koji su brzo pušteni nakon uzimanja podataka.

Aktivisti kažu da im je iz policije rečeno da je netko od policajaca rekao da će sljedećeg puta upotrijebiti suzavac.

Pročitajte više