Trump iskoristio napad u Strasbourgu da bi pričao o zidu između Meksika i SAD-a

Foto: EPA

NAKON terorističkog napada u Strasbourgu, američki predsjednik Donald Trump rekao je kako još odlučnije želi izgraditi zid između Meksika i SAD-a.

 "Još jedan strašan teroristički napad u Francuskoj. Mi ćemo dodatno pojačati naše granice", napisao je američki predsjednik jutros na Twitteru.

"Chuck i Nancy nam moraju dati svoje glasove kako bismo imali više sigurnosti na granici", nastavio je američki predsjednik aludirajući na Chucka Schumera, šef demokrata u američkom Senatu, i Nancy Pelosi, koja će u siječnju preuzeti vodstvo Zastupničkog doma.

Predsjednik ih je jučer primio u Ovalnom uredu, gdje su vodili žestoku raspravu o zidu na meksičkoj granici i Trumpovom predizbornom obećanju, za koje demokrati odbijaju dati potrebne glasove u Kongresu za financiranje.

"Demokrati i predsjednik Obama dali su 150 milijardi dolara Iranu i nisu zauzvrat dobili ništa, ali ne mogu dati 5 milijardi dolara za nacionalnu sigurnost i zid", napisao je Trump na Twitteru.

Pompeo podržava Trumpa

I američki državni tajnik Mike Pompeo je napad u Strasbourgu upotrijebio kao argument za izgradnju zida.

"Svaki put kada ovdje povećamo broj osoba koje se mogu radikalizirati povećavamo opasnost za američke građane", rekao je Pompeo za Fox News.

"Morali bismo ga izgraditi. Trebali bismo učiniti potrebno za kontrolu priljeva osoba u našu zemlju kako bi se ulazilo samo legalno", rekao je Pompeo. 

Ali državni tajnik nije odgovorio na pitanje hoće li Meksiko platiti zid, što je predsjednik Trump ponavljao tijekom izbornih skupova, i rekao je da radi s Meksikom na sprječavanju imigracije na izvoru, u Salvadoru, Gvatemali i Hondurasu.

"Iskreno, najvažnije je da možemo zaustaviti priljeve iz tih triju zemalja", zaključio je Pompeo.

Pročitajte više