Sudac kaznio Trumpa s 9000 dolara

Foto: EPA

Manje od sedam mjeseci prije predsjedničkih izbora u studenom, republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu sudi se za pokušaj kupovanja šutnje bivše zvijezde porno filmova Sormy Daniels nekoliko dana nakon izbora 2016. na kojima je pobijedio demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton.

Sudac Juan Merchan je kazao da je Trump kažnjen s 9000 dolara zbog kršenja zabrane komentiranja svjedoka. Tužitelji su optužili bivšeg predsjednika da je više puta prekršio zabranu komentiranja i zatražili od suca da ga kazni s 1000 dolara po prekršaju, piše The Guardian. 

"Ovime upozoravamo optuženika da sud neće tolerirati daljnje kršenje zakonskih naloga"

Trump prema zabrani ne smije davati, niti naložiti drugima da daju, javne izjave o svjedocima suđenja, tužiteljima i članovima sudskog osoblja. Sudac Merchan je prije suđenja proširio ovu zabranu i na komentiranje članova obitelji nakon što je Trump napisao objavu o Merchanovoj kćeri. 

Trump mora danas do 14:15 sati ukloniti sedam uvredljivih objava s društvene mreže Truth Social i dvije objave s web stranice svoje kampanje. "Ovime upozoravamo optuženika da sud neće tolerirati daljnje kršenje zakonskih naloga i da će mu, ako je potrebno i prikladno s obzirom na okolnosti, izreći zatvorsku kaznu", stoji u odredbi suda. 

Pročitajte više