Trump optužio demokratkinju Pelosi: Povijest će vam strogo suditi

Foto: EPA

DONALD TRUMP danas je optužio demokratsku čelnicu u Kongresu Nancy Pelosi da potkapa demokraciju, u oštrom pismu objavljenom prije mogućeg glasanja o opozivu.

"Ustrajavajući u toj neutemeljenoj optužbi, vi otvoreno objavljujete rat američkoj demokraciji", napisao je američki predsjednik u službenom pismu na šest stranica na adresu Pelosi. "Povijest će vam strogo suditi", prorekao joj je.

Ovaj tjedan zastupnički dom odlučuje o optužnicama protiv Trumpa

Zastupnički dom u kojemu većinu imaju demokrati treba ovog tjedna, možda već sutra, glasati o dvjema točkama optužnice protiv Trumpa: za "zloporabu položaja" i za "ometanje rada Kongresa".

Prva točka je "čista obmana, bez vrijednosti i proizvod je vaše mašte", nastavlja stanar Bijele kuće optužen da je zamrznuo vojnu pomoć namijenjenu Kijevu ne bi li nagnao ukrajinskog predsjednika da otvori istragu o Joeu Bidenu, njegovom potencijalnom suparniku na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Druga točka je "apsurdna i opasna", rekao je Trump.

"Ne možete prihvatiti odluku koju su birači donijeli na velikim izborima 2016.", rekao je još njujorški milijarder prikazujući se kao žrtva "lažnih istraga" i "zlobnih križarskih pohoda" u posljednje tri godine.

Pročitajte više