VIDEO Nasilan prosvjed zbog "dementnog" Trumpa: "Zar smo ovog čovjeka izabrali za predsjednika?"

Screenshot: YouTube/CNN
 
DONALD Trump je u govoru na skupu u Phoenixu između ostalog ponovo napao "lažne medije koji su krivo predstavili njegovu izjavu o nasilju u Charlottesvilleu", za koju je ustvrdio da je bila "savršena".
 
 
"Otvoreno sam pozvao na jedinstvo i ljubav"
 
U svom govoru u srijedu Trump je ponovo pročitao dijelove svojih komentara o Charlottesvilleu, u kojima je izjednačio neonaciste odgovorne za smrt Heather Heyer i protuprosvjednike. Pročitao je dio u kojem navodi da osuđuje bijele supremaciste, ali je izostavio onaj u kojem je rekao da "krivce treba tražiti na obje strane".
 
Također je izjavio kako je "otvoreno pozvao na jedinstvo i ljubav", nakon napada u Virginiji, a mediji su ga "pogrešno prikazali". Izvan centra u kojem je držao govor okupilo se nekoliko tisuća prosvjednika protiv predsjednika. Došlo je do nereda i sukoba između okupljenih i policije, koja ih je pokušala rastjerati bacanjem suzavaca.
 
 
"Izgledao je poput 71-godišnjeg djeteta s napadom bijesa"
 
"Trump je u govoru ponovo oživio stil iz predizborne kampanje, pa je tako obasipao uvredama svoje 'neprijatelje' i skakao s teme na temu bez ikakvog smisla", piše Independent. Novinare je nazvao "zaista neiskrenim ljudima koji ne vole Ameriku".
 
Mediji i javnost su komentirali Trumpov govor. Novinarka Ana Navarro je na Twitteru objavila: 
 
"Jedino moguće objašnjenje za Trumpovo odvratno, nepredsjedničko, narcisoidno ponašanje, je to da pati od rane faze demencije. Možda".
 
"Izgledao je poput 71-godišnjeg djeteta s napadom bijesa dok je bez poštovanja branio svoje izjave o Charlottesvilleu. Neka mu netko donese bočicu", dodala je Navarro.
 
"Upravo smo svjedočili potpunoj pomrčini činjenica"
 
Novinar Don Lemon je također reagirao na Trumpov govor: "Upravo smo svjedočili potpunoj pomrčini činjenica. Izašao je na pozornicu i izravno lagao američkom narodu. Izostavio je svoje izjave u pokušaju da napiše svoju verziju povijesti, osobito što se tiče Charlottesvillea".
 
"Ovo je uznemirujuće i sramotno, ne za medije, već za državu. Njega smo izabrali za predsjednika SAD-a, čovjeka koji je toliko sitničav da mora napadati 'neprijatelje' poput šestogodišnjaka koji napada izmišljene neprijatelje", nastavio je Lemon.
 
 
"Njegov govor je bio nepromišljen i nerazuman, bez činjenica, mudrosti, dostojanstva. Nije bio uračunljiv, bio je poput djeteta koje krivi brata ili sestru za ono što je sam učinio. Stjeran je u kut okolnostima koje su izvan njegove kontrole i koje nije sposoban razumjeti", rekao je Lemon.
 
"Ako ste gledali taj govor kao Amerikanac, morali ste se zapitati što se to događa. Ovo je osoba koju smo izabrali za predsjednika?", zaključio je Lemon. 

Pročitajte više