Trump podržao prosvjede u Iranu: “Represivni režimi ne mogu trajati vječno”

Foto: FaH

AMERIČKI predsjednik Donald Trump je na svom Twitteru dao potporu prosvjedima u Iranu navodeći da "svijet gleda" i  da “represivni režimi ne mogu trajati vječno”.


U par tvitova napisao je: "Cijeli svijet razumije da dobri ljudi Irana žele promjene i da se iranski lideri, osim američke vojne sile, najviše boje iranskih građana”.

Trump je ustvrdio i da "represivni režimi ne mogu izdržati zauvijek” te da će “doći dan kada će se iranski narod suočiti s izborom”.

“Svijet gleda!", zaključio je Trump, prenosi CNN.

"Dobri Iranci žele promjenu"

Trump je objavio i videozapise svog govora u Ujedinjenim narodima u rujnu u kojem je rekao kako “cijeli svijet razumije da dobri Iranci žele promijeniti".

Predsjednikove twitter objave prate izjavu Bijele kuće sa sličnim tvrdnjama koje je tvitao u petak kasno navečer.

U petak su u najmanje šest iranskih gradova izbili protuvladini prosvjedi. Iranski mediji objavili su da su se prosvjednici ponovno okupili unatoč upozorenjima sigurnosnih snaga, nakon sukoba između prosvjednika i policije i desetaka uhićenih dan prije.

Video snimke na društvenim mrežama pokazuju prosvjednike koji bacaju predmete na sigurnosne snage, uzvikuju poruke protiv klerika na vlasti uključujući i poruku "Sramite se mule i napustite u miru ovu zemlju".

Pročitajte više