Trump pokreće vlastitu društvenu mrežu

Foto: EPA

BIVŠI američki predsjednik Donald Trump, suspendiran s Twittera i drugih društvenih mreža nakon napada na Kapitol 6. siječnja, planira pokrenuti vlastitu platformu za dva do tri mjeseca, rekao je Fox Newsu jedan od njegovih viših savjetnika. 

Jason Miller, glasnogovornik Trumpove kampanje 2020. godine, rekao je televiziji da će se Trump vratiti u prostor društvenih mreža s vlastitom platformom koja će "potpuno promijeniti igru."

Miller nije iznio nikakve druge detalje.

Na Facebooku suspendiran na neodređeno

Twitter je prošli tjedan objavio da će tražiti mišljenje javnosti o tome kad i kako bi trebao zabraniti pristup svjetskim čelnicima, rekavši da preispituje vlastitu politiku i razmatra trebaju li za čelnike vrijediti ista pravila kao i za druge.

Twitter, Facebook i drugi bili su pod povećalom zbog svoga postupanja prema profilima političara i vladinih dužnosnika nakon što su Trumpu zabranili pristup zbog poticanja na nasilje.

Facebook, koji je na neodređeno vrijeme u siječnju suspendirao Trumpa, zatražio je od svog neovisnog nadzornog tijela da odluči treba li zabrana i dalje ostati na snazi.

Pročitajte više