Trump tvitnuo: Bivši direktor FBI-a laže

Foto, Screenshot: Getty, Twitter

AMERIČKI predsjednik Donald Trump napisao je u poruci na Twitteru da nikad nije zatražio od bivšega direktora FBI-a da prestane istraživati savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna.
 
Flynn je prvi član Trumpove administracije koji se izjasnio krivim za laganje FBI-u i pristao je surađivati sa saveznom istragom o utjecaju Rusije na američke predsjedničke izbore 2016. i mogućem dosluhu s Trumpovom kampanjom. 
 
Smijenio ga s dužnosti u svibnju
 
Trump je Comeya smijenio s dužnosti u svibnju.
 
"Nikad nisam zatražio Comeya da prestane istraživati Flynna. Samo još više lažnih vijesti o još jednoj Comeyjevoj laži!", napisao je Trump.
 
Flynn, umirovljeni general koji je smijenjen s dužnosti u Bijeloj kući u veljači nakon što je otkriveno da nije rekao potpredsjedniku Mikeu Penceu o svojim kontaktima s ruskim veleposlanikom, središnja je osoba u saveznoj istrazi koju vodi posebni istražitelj Robert Mueller.
 
Njegov ured optužio ga je u dokumentima predanim vošingtonskom sudu da je lagao FBI-u 24. siječnja.
 
Flynn je istražiteljima FBI-a lagao da u prosincu 2016. nije zatražio od ruskog veleposlanika pri SAD-u da se suzdrži od eskalacije situacije nakon što je Washington nametnuo sankcije Moskvi, tvrdi Mueller.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Donalda Trumpa, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Donald Trump.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više