Trump u debati koronu nazvao kugom iz Kine

Foto: EPA

DONALD Trump i Joe Biden noćas su se sučelili u posljednjoj debati prije izbora koji će se u SAD-u održati 3. studenog. 

Sukobili su se oko načina upravljanja pandemijom koronavirusa u SAD-u i rasnih pitanja u zemlji te razmijenili optužbe za korupciju, na posljednjoj predsjedničkoj debati, dvanaest dana prije izbora, no Trump je ovoga puta bio suzdržaniji pa je i debata bila bitno mirnija od prethodne.

Jedna od tema na kojoj su Trump i Biden ponudili različita mišljenja je pitanje koronavirusa.

Upitan da iznese svoj plan za budućnost, Trump je umjesto toga ustvrdio da njegovo prethodno postupanje oko koronavirusa bilo bez greške te je predvidio da će stvari krenuti nabolje s pandemijom koja je usmrtila više od 220.000 Amerikanaca.

"Okrećemo se u drugom smjeru", rekao je Trump, čak iako su slučajevi opet skočili širom zemlje. Dodao je kako koronavirus odlazi.

Biden, koji je često kritizirao Trumpovo upravljanje krizom oko korone, nastavio je u tom tonu. "Svatko tko je odgovoran za toliko smrtnih slučajeva ne smije ostati predsjednik Sjedinjenih Američkih Država", rekao je. "Trump kaže 'Mi, znate, učimo živjeti s tim.' Ljudi uče umrijeti s tim", rekao je Biden.

No korona se spominjala i kasnije u debati. Konkretno, pri kraju debate spomenuo ju je Trump kada se hvalio o svojim gospodarskim uspjesima. Trump je rekao kako je zemlja gospodarski rasla prije "kuge iz Kine koja je pokrenula pandemiju koronavirusa".
 

Pročitajte više