Trump dobio tužbu za seksualno napastovanje, hoće li kao predsjednik završiti na sudu?

Foto: FAH

GLORIA Allred, odvjetnica za nekoliko žena koje tvrde da ih je Donald Trump seksualno napastovao, priopćila je kako je jedna od njih službeno podnijela tužbu u utorak.

Najmanje dvanaest žena optužilo je Trumpa za napastovanje, no on žestoko poriče sve optužbe. Žrtve su počele izlaziti u javnost nakon što je objavljenja snimka iz 2005. na kojoj se Trump, navodno u šali, hvali voditelji show business emisije kako ljubi i hvata za međunožje nepoznate žene bez njihova pristanka, te kako to "može jer je slavan".

Trump se pod pritiskom javnosti ubrzo ispričao, uz objašnjenje da "te riječi ne odražavaju njega kao osobu". Žene koje su ga potom optužile napao je kao "odvratne, bolesne" lažljivice željne slave. Jednu od njih, Natashu Stoynoff, komentirao je riječima "pogledajte je", aludirajući da nije dovoljno zgodna da bi je Trump napastovao. 

Dosad je samo jedna osoba anonimno podnijela tužbu sudu, ali ju je ubrzo nakon toga povukla. Među klijenticama Allred koje tvrde da su Trumpove žrtve su Summer Zervos, natjecateljica na reality showu Apprentice, čija zvijezda je bio sam Trump, zatim porno-glumica Jessica Drake i natjecateljica na Miss USA Temple Taggart.

Allred će sa svojom klijenticom uskoro održati konferenciju za tisak na kojoj će objasniti detalje oko napada i tužbe.

Pročitajte više