Trumpovom odvjetniku prijeti tužba veća od milijardu dolara, optužuju ga za klevetu

Foto: EPA

AMERIČKA tvrtka koja proizvodi i održava sustave za elektroničko glasanje podnijela je tužbu tešku 1.3 milijarde dolara protiv odvjetnika bivšeg predsjednika Donalda Trumpa Rudyja Giulianija, optužujući ga za klevetu širenjem glasina o masovnoj prevari na predsjedničkim izborima.

Kako pokazuju sudski dokumenti objavljeni danas, kompanija Dominion Voting Systems Inc. iz Denvera ranije je tužila odvjetnicu Trumpove kampanje Sidney Powell, također zbog širenja teorija zavjere o izborima na kojima je Trump izgubio od Joea Bidena.

Zaposlenik Dominiona Eric Coomer istu je tužbu podnio protiv cijele Trumpove kampanje, tvrdeći da se morao skrivati zbog prijetnji smrću koje su mu upućivali Trumpovi pristaše.

Giuliani: To je moja sloboda govora i tako branim Trumpa

Giuliani i njegov odvjetnik Robert Costello nisu još ništa komentirali. Giuliani je dosad čvrsto stajao iza svojih tvrdnji o izborima. U radijskoj emisiji prošlog tjedna rekao je da ga napadaju zbog toga što "koristim svoje pravo na slobodu govora i obranu svoga klijenta".

Trump i njegovi saveznici dva su mjeseca osporavali rezultate izbora i bez ikakvih dokaza tvrdili da se radi o masovnoj prevari, prije nego što su njegovi sljedbenici provalili u zgradu Kongresa početkom godine.

Pročitajte više